Nog meer kangoeroes! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Minke Peters - WaarBenJij.nu Nog meer kangoeroes! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Minke Peters - WaarBenJij.nu

Nog meer kangoeroes!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Minke

06 April 2009 | Australië, Sydney

Vanochtend heel vroeg ging de wekker: 05.30 uur.
Dan denk je dat je de enige bent in het hostel die vroeg opstaat... nou... niet dus. Het halve hostel stond al onder de douche of bij de wastafels.
Er wordt wat af gereisd in Australie!
Half nog in slaap kwam ik, twee en een half uur later, bij de ferry aan in het puntje van South Australia.
Gelukkig heb ik geen last van zeeziekte, wat een overtocht: de ferry ging van de ene naar de andere kant.
Eenmaal op het eiland werd ik opgehaald door een busje dat me naar de "hoofdstad" Kingscote bracht.
Het is hier net zo droog als in de rest van Australie. Al het gras is geel en er staan veel dode bomen.
Kingscote is de grootste plaats op het eiland. Inwonertal: 1400.
Op het hele eiland zijn dat er 4300.
Kingscote is niet meer dan een straat met: een bakker, een slager, een supermarkt, een cafe, een postkantoor, een politiekantoor en een aantal hotels.
Het adres waar ik nu naar toe ga is zo'n 60 km hier vandaan. Paul, de eigenaar/baas van die plek, belde me vanochtend om me te vertellen dat hij iemand aan het zoeken was die me een lift kon geven.
Hier op het eiland hebben ze hun "eigen" kangoeroes. De Kangaroo Island-kangoeroe. Door de isolatie van het eiland is het een andere soort dan die op het vaste land van Australie. Donker van kleur en meer haar.
Je ziet ze hier overal zitten en helaas ook liggen... langs de kant van de weg :(
Ben benieuwd hoe mijn nieuwe verblijfplaats eruit ziet!

• 06 April 2009 - 07:19

Dees:

Veel plezier tussen de kangoeroes!!
    Dikke kus van mij!
    X

• 25 Oktober 2016 - 23:52

Miranda Van Elk:

Hi lieve Mink, ben zo benieuwd hoe t met je gaat ik lees nu dit kangoeroes bericht.... maar zie dat t van 2009 is... is nu 2016. Kussiea Miran