Bye bye Darwin!
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Minke
13 Juni 2009 | Australië, Darwin
Wanneer ik dit verhaal typ is het zaterdagochtend 02.49 uur. Over twee uur gaat mijn vlucht naar Cairns. Net geprobeerd wat te slapen maar had beter wakker kunnen blijven. Alleen maar liggen draaien in een warme kamer en geluisterd naar alle drukte in de "tuin" van het hostel. Nu zit ik hier te wachten op mijn bus die me naar het vliegveld brengt en om me heen alleen nog maar mensen die toch echt te veel gedronken hebben en beter af zouden zijn in hun bedje alleen kunnen ze die niet meer vinden :)
Eergister ben ik terug gekomen van drie dagen Kakadu national park. Gekampeerd in de buitenlucht, eten gekookt op een kampvuur en veel gewandeld. We begonnen de eerste dag met een tocht over de Mary river.
(dit wordt nu de vierde keer dat ik dit verhaal typ, om de een of andere duistere reden druk ik steeds op het verkeerde knopje... weg tekst)
We begonnen dus met ons Crocidile Dundee avontuur op de Mary river ; een billabong omgeven door prachtige wetlands die in het regenseizoen helemaal onder water staan. De man van de boot vroeg ons om te blijven zitten en vooral niet te gaan staan en lopen. In de billabong leefden zo'n 2500 krokodillen. Na een paar minuten varen zagen we het eerste exemplaar al op de kant liggen. Heerlijk in het zonnetje. Deze was niet zo groot, maar een meter of 3,5. Een stuk verderop zagen we een grotere van zeker 5 meter. Erg indrukwekkend om te zien en zeker van zo dichtbij!
We hebben een klein uurtje gevaren en toen gingen we Kakadu national park in.
We hebben onder andere "the Jim Jim falls" en "the Twin falls" gezien. Ook zijn we naar een plek geweest waar Aboriginals rotsschilderingen hebben gemaakt. De meeste tekeningen waren duizenden jaren oud. Bij de tekeningen horen de meest bijzondere verhalen. Onze gids wist veel en kon ons er veel over vertellen. Al die geschiedenis! Prachtig.
Na een lange dag kwamen we net voor zonsondergang bij de kampplek aan. Tent opgezet en kampvuur gemaakt. De tweede en derde dag ook veel gelopen en geklommen, watervallen, rotsen en veel prachtige uitzichten.
De derde dag kwamen we, vol met muggenbeten, tegen de avond weer in Darwin aan.
Het was allemaal prachtig maar ik had een ander idee bij Kakadu national park, het is minder ruig en erg toeristisch. Veel wegen zijn geasfalteerd en om bij de watervallen te komen moet je parkeren en het laatste stuk lopen op een pad dat al is aangegeven.
Er loopt zelfs een highway door het park , die heet dan wel de Arnhem-Highway!
Nu op naar de tropen...
Tot in Cairns!
Liefs..
We hebben een klein uurtje gevaren en toen gingen we Kakadu national park in.
De derde dag kwamen we, vol met muggenbeten, tegen de avond weer in Darwin aan.
Er loopt zelfs een highway door het park , die heet dan wel de Arnhem-Highway!
Nu op naar de tropen...
Tot in Cairns!