Kangoeroes in de tuin.. - Reisverslag uit Yarramalong, Australië van Minke Peters - WaarBenJij.nu Kangoeroes in de tuin.. - Reisverslag uit Yarramalong, Australië van Minke Peters - WaarBenJij.nu

Kangoeroes in de tuin..

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Minke

06 Maart 2009 | Australië, Yarramalong

Hallo lieve allemaal,
als eerste wil ik iedereen een hele dikke kus geven voor alle lieve berichtjes. Wat is dat leuk helemaal aan de andere kant van de wereld. Dan voelt de afstand een stuk kleiner.
Ik begin me hier aardig thuis te voelen. Het engels gaat aardig, al snap ik niet alle uitspraken en ook is de boerderie-taal nieuw en dat zorgt af en toe voor wat verwarring. Zo moest ik op een van mijn eerste dagen de "chooks" voeren... Ok, en dat zijn? Ik ging op zoek naar een speciaal Australisch dier maar het is dus gewoon een ander woord voor kippen.
Het weer is prachtig, dertig graden en veel zon.
Afgelopen zondag gesnorkeld, weinig spectaculair maar wel erg gezellig. De meeste mensen gaan met een beetje mooi weer richting strand. Gezinnen met koelbox volgeladen met de halve koelkastinhoud zie je verschijnen. En op elke hoek staat er een "fish and chips" wagen. Dat werd onze lunch; slappe friet en smaakloze vis met een krokant korstje.
Dinsdagmorgen ben ik vroeg opgestaan om mijn vader en moeder te bellen en terwijl ik dat deed kwamen er een aantal kangoeroes door de tuin gehopt! Dat is wel even grappig!
Ik ben van plan hier tot woensdag te blijven en dan ga ik richting Melbourne (een treinrit van ongeveer 11 uur). Mijn nicht, die ik sinds mijn twaalfde niet meer heb gezien, woont daar.
Het is nu eindelijk rustig in de staat Victotia. Gister hebben ze laten weten alle vuren onder controle te hebben en de meeste brandweermannen mogen naar huis.
Omdat het tot een week geleden nog onzeker was hoe het met de branden zou gaan, heb ik geen adres in Victoria en ga ik dus gelijk naar South Australia (Adelaide).
Daar heb ik een adres gevonden van een nederlandse vrouw die dieren verzorgt die wees of ziek/gewond zijn.
Voor nu... een heel fijn weekend allemaal!
Liefs en een dikke kus.

PS.
Jesse: Wil je alle bevers een hele dikke kus geven van mij! Ik mis jullie wel hoor. En Robin, op jouw vrjaardag ben ik er weer hoor.
En nee, Sanne en Femke, nog geen zwarte weduwe. Gelukkig!!! Ik hoop ook niet dat ik die tegenkom. Wel zie ik veel andere spinnen en hele grote insecten.
En Jelle en Noah: nog van harte gefeliciteerd!!!!

PS 2.
De foto's komen eraan... zodra ik weet hoe ik ze kan plaatsen :)

• 06 Maart 2009 - 13:34

Patricia:

o minke ik zou zo naar je toe willen komen...het "klinkt" allemaal echt geweldig...maarre ik blijf dan niet een half jaar hoor...hooguit een weekje hahah....geweldig toch kangoeroes...die zie je niet in anrhem...we wachten vol spanning op de foto,s....heel veel liefs ....stef,patricia,bryan,daymen en julyan..x

• 07 Maart 2009 - 16:03

Wout:

Hallo Minke,

Op school gaat het goed maar het is vaak druk in de klas.
    Nu over een heel ander onderwerp,het lijkt mij ook wel leuk om opeens kangaroes door je tuin te zien huppen,maar helaas gebeurt dat niet hier.

Groetjes Wout

• 07 Maart 2009 - 16:05

Liesbeth:

Hello dude,

Fijn om te horen dat het goed met je gaat. Lekker genieten zou ik zeggen.
    Lieve groeten Liesbeth

• 07 Maart 2009 - 20:18

Koos:

Heee Minke!

Klinkt goed daarzo, ik kan niet wachten tot ik ook daar sta in Aussieland!

Gr. Koos.

• 08 Maart 2009 - 07:49

Miranda:

Hee Minke, fijn dat je het naar zin begint te krijgen! En erg leuk dat we je zo kunnen volgen in het verre Australië. Succes met je treinreis en veel plezier bij de familie. Dikke knuffel,

• 08 Maart 2009 - 14:40

Dennis:

Zo dat was trance energy.
    Is toch ff anders zonder jou. niet ff lekker samen dansen. Maar je was er wel even een beetje bij met je smsje.

Het is wel lekker om te lezen dat het je goed af gaat daar down under.
    Geniet van al het moois daar en ik wacht op het volgende bericht.
    dikke kus ook van lin natuurlijk.

• 08 Maart 2009 - 18:06

Ilona:

Hé Meis,

Fijn dat je het lekker hebt!!! Ben je al bruin? Succes met de treinreis en hopelijk wordt het erg gezellig bij je nicht! Ik lees wel weer.

Dikke kus xxx

• 08 Maart 2009 - 18:14

Jesse :

Hallo hoe is het in
    Yarramalong, ik mis je wel hoor maar ik begin al wel te wennen aan Mandy. Ze doet heel veel creatieve dingen en dat vind ik wel leuk en we zijn nu bezig met het project kleding ontwerpen dit vind ik ook leuk en ik heb al een idee bijv van sportkleding een jurk maken. Hoe is het op de boederij

• 08 Maart 2009 - 18:21

Jesse En Jeannette:

Hallo Minke
    Leuk om te horen dat het goed gaat met je en dat je veel leuke dingen mee maakt. Door het lezen van je berichtjes lijkt het inderdaad net of je heel dicht bij bent een goede reis naar je nicht en nog veel plezier. Ook de groetjes van Jael.

• 09 Maart 2009 - 15:35

Mylan:

hallo minke op school gaat het iedereen mist je
    groetjes mylan

• 09 Maart 2009 - 19:48

Linda:

Ja ook ik heb afgelopen zaterdagavond een aantal keer gedacht: was Minke er nu maar bij, ons zonnetje, spring in t veld!! Was idd anders..
    Dikke kus

• 10 Maart 2009 - 15:46

Marlies:

He Minke,

Veel plezier in de trein. Ben benieuwd wat je allemaal te zien gaat krijgen daar. Spannend om je nicht na zo lang weer te ontmoeten, maar ook wel vertrouwd. Het is leuk om op deze manier op de hoogte te worden gehouden, Liefs, Marlies.

• 11 Maart 2009 - 13:15

Ilse:

Hey lieve Mink,

Ik vind het heel leuk om jouw reis zo te kunnen volgen. Ik denk vaak aan je en probeer me dan een voorstelling te maken hoe jouw dagen eruit zien. Trek je het alleen zijn zo nu en dan wel.Heel veel plezier op je nieuwe stekkie en hopelijk vind je bij je familie veel gezelligheid,

liefs Ilse

• 13 Maart 2009 - 12:29

Senna:

Lieve Minke,
    Ik hou van jou en ik vind je lief!! Vind je mij ook lief? (dit is echt letterlijk geciteerd toen ik aan haar vroeg wat ik in het berichtje zou zetten, lief he!!??)

• 13 Maart 2009 - 16:57

Robin:

hoi Minke,

toen je de kangaroe's in de tuin zag schrok je toen???? vond je ze mooi???? moest je lachen????
    p.s. gelukkig ben je op mijn verjaardag weer terug!!

Liefs Robin uit Nova Zembla

• 14 Maart 2009 - 12:42

Loeca:

heey minke we hadden een opendag en ik deed mee.
    we deden iets over rovers en anniek sterre tim en suzanne uit de klas ook.
    marijn deed op 't laatst ook nog mee

doei minke veel plezier nog in australie.

p.s. doei doei X x X

• 14 Maart 2009 - 12:44

En-ella :

heey minke we missen je echt veel.
    en ik mis je ook veel.

liefs en-ella.

• 16 Maart 2009 - 18:02

Christel:

Hai Minke! En, vliegt de eerste maand of kruipt ie voorbij?? Ik heb wat moeten goochelen (niet googelen) om waarbenjijnu te achterhalen maar daar ben je dan!!! Kben apetrots op je en mis je ook want wat is stappen nu zonder jou
    ;-) Liefs van Christel