Whaa een bosbrand! - Reisverslag uit Adelaide, Australië van Minke Peters - WaarBenJij.nu Whaa een bosbrand! - Reisverslag uit Adelaide, Australië van Minke Peters - WaarBenJij.nu

Whaa een bosbrand!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Minke

30 Maart 2009 | Australië, Adelaide

Gistermiddag wilde ik een duik nemen in het zwembad toen ineens overal sirenes klonken. Toen we omhoog keken zagen we een aantal gele vliegtuigen overkomen.
"Dat zijn blusvliegtuigen", zei Andrew.
We keken waar de vliegtuigen heen gingen en zagen net achter de heuvel dikke, zwarte rookwolken. Een paar minuten later kwamen er drie helicopters bij. Een ervan was ook een blustoestel. Van heinde en ver hoorde je sirenes van brandweerauto's aankomen. Gelukkig stond de wind de andere kant op dus wij waren niet in gevaar!
De vliegtuigen vlogen af en aan met water en na een uur of drie werden de rookwolken minder.
Later zagen we op het nieuws dat er een groot stuk natuurgebied in Bridgewater in brand stond maar dat ze het vuur onder controle hadden. Vanochtend was op het nieuws dat ze een 62-jarige man hadden opgepakt. Hij zat verscholen tussen de struiken maar zat vast dus kon daar niet meer weg.
Wat een actie ineens!

• 31 Maart 2009 - 13:52

Margot Schmidt:

heey minke
    ik hoop dat je het naar je zin hebt!
    maar ik denk het wel (aan je verhalen te lezen!!)ga je oko een keer duiken??
    xx margot xx
    ik mis je!!

• 01 April 2009 - 18:59

Yvonne:

Wat spannend zeg al die verhalen!!
    Let goed op jezelf en heel erg veel fun!!
    Liefs Yvonne

• 02 April 2009 - 17:56

Elle:

hallo minke,je maakt wel een hoop mee op je reis hoor,de dieren bij je in de tuin en nu weer de bos branden pas maar goed op dat je niet te dicht bij komt.hoe gaat het verder heb je het nog steeds naar je zin?hier gaat het ook allemaal goed en we gaan nu ook met het weer de goedekant opgaat,het wordt morgen 20 graden,dus bij jou vandaag.nou ik wacht met spanning je volgende berichtje weer af en verder heel veel liefs elle

• 03 April 2009 - 08:48

Els:

Ha mop,

Zat die man verstopt omdat hij de brand had aangestoken of kon hij niet meer vluchten?
    Wat een avonturen allemaal.
    Nou, hier schijnt de zon en dat is groot nieuws!
    Gaat het goed met je? Sanne, jelle en bert zeggen hallo en wenken aan je en we hebben de cowboyhoeden al op voor het naderende kamp.
    Heb het goed wereldreiziger!

dikke kus van elsje