In Adelaide... - Reisverslag uit Adelaide, Australië van Minke Peters - WaarBenJij.nu In Adelaide... - Reisverslag uit Adelaide, Australië van Minke Peters - WaarBenJij.nu

In Adelaide...

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Minke

04 April 2009 | Australië, Adelaide

Donderdagavond is mijn verblijf tussen de koala's in the Adelaide Hills geeindigd met een echte Australische bbq! Dat gaat toch echt iets anders dan bij de meeste Nederlandse bbq...
Gas-bbq aan, al het vlees erop, klep dicht, even wachten en eten.
Het is gewoon het fornuis maar dan buiten. Erg grappig!
Na het eten heb ik de kangoeroes gevoerd en toen mijn tas ingepakt.
Vrijdagochtend om 07.00 uur kon ik met Andrew meerijden naar de stad.
Ik had donderdag alle budget hostels (die zijn tussen de 25 en 45 dollar per nacht) in Adelaide gebeld en bij de laatste, nummer 7, was er gelukkig nog plaats! Wat ik daarvan in de Lonely Planet las, klonk veel belovend: ...een "gezellig" studentenhuis-achtig hostel met een 101-things-to-do-bord voor als je het feesten zat bent en ook nog iets van de stad wilt zien.
Hm... dat wordt dus gezellig!
Nou, en gezellig is het!
Een gezellige bende vooral.
Het is een oud pakhuis en alle wanden hebben een andere kleur of twee, of drie. Beneden is een hele grote hal met de receptie, een keuken en een bar en boven een gigantische gang met allemaal kamers.
Gisternacht was het rond 03.00 uur nog niet stil...
Gelukkig is het maar voor 3 nachten waarvan er nu nog maar 2!
Adelaide is niet zo'n hele interessante stad.
Een grote winkelstraat en dan heb je het wel gehad. Wel is de Botanische tuin erg mooi!
Behalve naar allerlei wijngebieden, het bekende Barossa Valley bijvoorbeeld, kan je hier niet heel veel doen/zien. Veel backpackers gebruiken dit als startplaats om naar Alice Springs te gaan.
Vandaag ben ik met de tram naar de strandplaats Glenelg geweest.
Het water is hier prachtig groen/blauw, alleen een beetje koud.
Het begint hier nu echt meer herfst te worden; 22 graden met veel bewolking. Net Nederland nu!
Liefs!

• 04 April 2009 - 20:25

Ilse En Bente:

Hey Minke, Bente ziet nu voor het eerst jouw verhaal. Ze is is onder de indruk van je belevenissen. Hoe staat het met je contacten, reis je steeds alleen, of kom je mensen tegen om samen te reizen? Veel plezier verder en kusjes van Bente, liefs Ilse