Broome-time! - Reisverslag uit Broome, Australië van Minke Peters - WaarBenJij.nu Broome-time! - Reisverslag uit Broome, Australië van Minke Peters - WaarBenJij.nu

Broome-time!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Minke

04 Juni 2009 | Australië, Broome

De laatste week heb ik zo'n 1500 kilometer afgelegd. Met als eindpunt: Broome!
De Easyriderbus heeft me, vorige week donderdag, opgepikt bij de afslag naar Wahroonga station. Ik heb mijn franse vrienden gedag gezegd en er volgden lange uren door een vrij saai landschap. Onderweg kwamen we veel koeien tegen. We zijn een paar keer gestopt bij een roadhouse en uiteindelijk kwamen we 's avonds aan in Karijini national park. Een groot nationaal park wat pas sinds kort open is voor toerisme. Het is Aboriginal land en zij hebben heel lang alle "bezoekers" van buiten afgehouden. Het gebied bestaat uit een groot aantal gorges, de een nog mooier en grote dan de andere.
We hebben twee dagen gekampeerd in het park en hebben een viertal gorges bezocht. Flinke tochten naar beneden en dan natuurlijk ook weer omhoog... Ik kon goed merken aan mijn benen dat ze lang vrij hadden gehad. Wat een spierpijn!
We hebben 's avonds een echte Aussie bbq gehad en zijn vrij vroeg gaan slapen. Gelukkig had ik twee dekens, wat was het daar koud! 's nachts kregen we bezoek van een aantal dingo's, gelukkig kunnen die geen ritsen openmaken, maar naar de wc gaan (natuurlijk een stuk van de tent vandaan) wordt ineens wel iets spannender...
De laatste nacht van onze roadtrip hebben we doorgebracht op een cattle-station.
Natuurlijk ook weer een bbq en later met z'n allen in het zwembad gesprongen. Ook daar waren nog geen tropische temperaturen aanwezig dus de meeste waren er na een kwartiertje weer uit om lekker bij het kampvuur te zitten.
De laatste dag hebben we 80 mile beach bezocht. Een prachtig strand alleen je kan er niets mee want zwemmen is niet slim, tenzij je een ontmoeting wil met een haai.
Toen doorgereden naar Broome en met z'n allen op Cable beach naar de beroemde zonsondergang gekeken.
Je kan hier, wanneer de zon langzaam in de zee zakt, een tocht over het strand maken op een kameel. Een heel bijzonder gezicht: 30 kamelen netjes in een rij achter elkaar.

Ik ben dus sinds dinsdag in Broome en het is hier echt tropisch. 's avonds koelt het bijna niet af en overdag halen we makkelijk de 35 graden. Het is een klein, gezellig plaatsje wat vooral bekend is door de parelindustrie. Voor de tweede WO werd er nog echt naar parels gedoken maar nu worden ze vooral gekweekt in parelsfarms voor de kust.
In het centrum van Broome staat de oudste, nog werkende, buiten bioscoop van de wereld:
"Sun pictures". Een prachtig, oud gebouw, uit 1916, met een tuin waarin allemaal ligstoelen staan. Er is daar een scene uit de film Australia opgenomen.
Gister hebben we daar de film: "The boy in the striped pyjamas" gezien (een aanrader, prachtig verhaal, erg indrukwekkend) en vanavond gaan we voor de nieuwe Tom hanks: "Angels and demons".
Het hostel is gezellig maar druk. Erg veel backpackers die het goede weer komen opzoeken. Ik lig momenteel op een kamer met 12 (!) anderen... heel fijn...
Zondag vlieg ik van hier naar Darwin.
Dan echt: "op naar de krokodillen!"
Veel liefs!

• 04 Juni 2009 - 18:00

Imke:

Hoi Minke,

Ik heb nog weinig gereageerd, maar ik lees alles hoor!
    Wat heb jij een geweldige reis zeg! Wij zijn hier allemaal een tikje jaloers op onze stoere collegakralenvriendinjuf.
    Je hebt natuurlijk wel een of twee parels gekocht hè? Dat is wel even andere koek dan die parels van ons...

Wij wensen je nog een hele fijne tijd "down-under"!

Dikke kus van Jonna, Mette Gerbrant en Imke

• 04 Juni 2009 - 18:25

Daphne:

wat een verhaal weer!!!
    Gelukkig eindelijk weer beter weer!!!
    Maar lekker slapen is inderdaad anders lijkt me!
    Tot snel!